Na Policijski akademiji v Tacnu so včeraj, 25. oktobra 2007, podelili diplome 28 diplomantom VI. generacije študentov Višje policijske šole, ki je uspešno končala študij po višješolskem izobraževalnem programu. Diplome sta podelila direktor Policijske akademije Franc Kosmač in pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Ivo Holc.

Z diplomo so si diplomanti pridobili višjo strokovno izobrazbo in s tem strokovni naziv višji policist in poklic policijski inšpektor.


podelitev

Diplomantom Višje policijske šole sta diplome podelila direktor Policijske akademije Franc Kosmač (v sredini zadaj) in pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Ivo Holc (skrajno desno).


Navzoče sta nagovorila pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Ivo Holc in namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec. Slovesnosti so se poleg vodilnih in vodstvenih delavcev policije udeležili tudi varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik, predstavniki Slovenske vojske, predavatelji in delegacija Šole za policijske oficirje iz Cannes-Eclusesa pod vodstvom direktorice šole Martine Nauté in drugi gosti.

Pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Ivo Holc je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da "je za ta program še posebej značilna povezanost praktičnega in teoretičnega dela, saj Višja policijska šola zagotavlja, da se v izvajanje programa vključujejo tudi druge operativne službe policije. S tem pa se v izobraževalni proces lahko vključujejo tudi najnovejša spoznanja s področja policijskega dela. Višja policijska šola iz leta v leto izboljšuje sodelovanje z mnogimi zunanjimi institucijami, med njimi tudi s francosko Šolo za policijske oficirje iz Cannes-Eclusesa in Višjo šolo za javno upravo nemške zvezne dežele Turingije. Z obema šolama načrtujemo še boljše sodelovanje, izmenjavo študentov in izmenjavo predavateljev. Naš program je v fazi prilagajanja zahtevam Bolonjske deklaracije, v prihodnosti pa bomo načrtovali tudi spremembo našega višješolskega programa v triletni program VPŠ. Vse to je bistvenega pomena za večjo širino znanja naših študentov, saj se zavedamo, da moramo zagotavljati vedno več znanja."

Namestnik generalnega direktorja Matjaž Šinkovec pa je dejal, da bodo policisti s pridobljenim znanjem pomembno prispevali k strokovnemu in učinkovitemu delu policije ter poudaril, da jim mora biti vodilo pri delu strokovnost, korektnost in zakonitost. Ob tej priložnosti jim je zaželel veliko uspeha v nadaljnji poklicni karieri in tudi v osebnem življenju.


skupinska


Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je na koncu najboljšim študentom podelil priznanje za posebne uspehe pri praktičnem izobraževanju, priznanje za najvišjo skupno povprečno oceno, doseženo med študijem, priznanje za najboljšo diplomsko nalogo in pohvalo ter nagrado najboljšemu študentu Višje policijske šole. Priznanje za posebne uspehe pri praktičnem izobraževanju in priznanje za najvišjo skupno povprečno oceno je prejel Andrej Lavtižar s Policijske uprave Kranj, priznanje za najboljšo diplomsko nalogo ter pohvalo in nagrado za najboljšega študenta Višje policijske šole pa je prejel Peter Voršič s Policijske uprave Maribor.


Vorscic

Namestnik generalnega direktorja Matjaž Šinkovec je Petru Voršiču podelil priznanje za najboljšo diplomsko nalogo.

 

Foto: Dean Božnik