Policisti in kriminalisti Policijskih uprav Postojne, Ljubljane, Celja in Kopra, katerih delo so usmerjali državni tožilci Okrožnega državnega tožilstva v Kopru in Skupine državnih tožilcev za posebne zadeve Vrhovnega državnega tožilstva Republike Slovenije, so po več mesečni preiskavi identificirali dejavnost in člane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s trgovino s prepovedanimi drogami.

Zoper osumljene so policisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve 22 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali razstrelilnih snovi.

V celotni akciji so policisti zaradi suma storitve kaznivih dejanj kazensko ovadili skupaj 12 oseb.

 

Spoštovani uredniki!

Vabimo vas na tiskovno konferenco, ki bo v petek, 9. julija 2004 ob 11. uri, v prostorih sejne sobe Policijske postaje Postojna na Kolodvorski cesti 3b v Postojni.

Na tiskovni konferenci vam bodo predstavniki Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in predstavniki Urada kriminalistične policije Policijske uprave Postojna predstavili potek in zaključke uspešne akcije.

 

Tadeja Kuhar
Predstavnica policije za stike z javnostmi