Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka od 12. do 14. oktobra 2004 5. študentska arena, največja izobraževalno-sejemska prireditev za mlade, na kateri z razstavnim prostorom sodeluje tudi slovenska policija.

Na Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave so se odločili, potem ko so lani prvič sodelovali, da je prireditev prava priložnost, da študentom oziroma mladim predstavijo delo policije na področju preventivne dejavnosti, varnosti v cestnem prometu, kriminalitete, boju zoper prepovedane droge in drugih področij policijskega dela.

studenska arena3

Veliko zanimanje za delo policistov na razstavnem prostoru Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave


Uprava uniformirane policije Generalne policijske uprave je za vsak dan prireditve izbrala predstavitev enega področja policijskega dela. Prvi dan so predstavili v skupnost usmerjeno policijsko delo, drugi dan varnost v cestnem prometu in tretji dan problematiko prepovedanih drog. Seveda pa so policisti iz Uprave uniformirane policije, Uprave kriminalistične policije in Policijskih postaj, ki so bili prisotni na razstavnem prostoru odgovarjali tudi na druga vprašanja s področja policijskega dela. Glede na to, da je veliko vprašanj o zaposlovanju novih kadrov v policiji in izobraževanju za poklic policista, pa je na razstavnem prostoru nanje odgovarjal predstavnik iz Urada za organizacijo in kadre iz Generalne policijske uprave.


studenska arena2

S področja prometa je mlade najbolj zanimal kako poteka preizkus alhoholiziranoti in novi zakon o varnosti cestnega prometa


Poleg predstavitve policijskega dela pa je k ogledu razstavnega prostora slovenske policije mlade pritegnila tudi nagradna igra, saj so bili za pravilni odgovor udeleženci takoj nagrajeni s preventivnim gradivom policije. Med mladimi je bilo veliko zanimanje za policijsko delo. Preventivna dejavnost slovenske policije, kar tudi sodelovanje na tej in podobnih prireditvah je, prispeva k osveščanju mladih na področju varnosti, boljši podobi policije v javnosti ter partnerskemu sodelovanju policije z javnostjo.


studenska arena1

Na zunanjem prostoru Gospodarskega razstavišča pa so si udeleženci ogledali Provido.


studentska arena

Predstavitev boja proti prepovedanim drogam je za mlade vse bolj zanimiva tema.

 

Besedilo: Nuša Tavčar
Fotografije: Alma Siljan