Slovenska policija je lani pričela z izvajanjem dveh projektov na področju odkrivanja prepovedanih drog, in sicer za izboljšanje preventivne dejavnosti policije ter povečanje učinkovitosti operativnih enot.

Projekta je zaradi dobrega bilateralnega sodelovanja pri preprečevanju organiziranega kriminala podprlo tudi britansko zunanje ministrstvo.

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani bo tako slovenski policiji v okviru programa britanskega zunanjega ministrstva za zmanjšanje kriminala in prekupčevanja z drogami podarilo šest visoko kvalitetnih video-kamer in dvanajst posebnih kovčkov z modeli prepovedanih drog, ki se bodo uporabljali na regionalnih Policijskih upravah v izobraževalne namene.

V okviru teh projektov bodo potekali tudi izobraževalni programi, pri katerih bodo slovenski policisti uporabljali omenjeno opremo, s svojimi izkušnjami pa jim bodo pomagali britanski strokovnjaki.

Opremo bo Marku Pogorevcu, generalnemu direktorju slovenske policije, predal veleposlanik Velike Britanije Hugh Mortimer, in sicer na slovesnosti, ki bo potekala v torek, 25. februarja, ob 13. uri, v prostorih Upravne akademije na Kotnikovi 8 v Ljubljani.

 


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi