Danes, 29. maja 2003, je v športnem parku Policijske akademije v Tacnu generalni direktor policije Marko Pogorevc odprl 2. Policijske igre.


vodstvo

Otvoritev iger


Policijskih iger se udeležuje 860 delavcev, od tega 785 tekmovalcev iz 20 ekip, Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, Policijske akademije Generalne policijske uprave, Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave, Službe za informatiko in komunikacije Generalne policijske uprave, Kadrovske služba Generalne policijske uprave, Skupnih služb Generalne policijske uprave, Operativno komunikacijskega centra Generalne policijske uprave, Specialne enote Generalne policijske uprave, Policijske uprave Celje, Policijske uprave Koper, Policijske uprave Kranj, Policijske uprave Krško, Policijske uprave Ljubljana, Policijske uprave Maribor, Policijske uprave Murska Sobota, Policijske uprave Nova Gorica, Policijske uprave Novo mesto, Policijske uprave Postojna in Policijske uprave Slovenj Gradec.


mimohod

Mimohod ekip


ekipe

Predstavitev ekip


Uvodni govornik je bil predsednik organizacijskega odbora, direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Stanislav Veniger.

"Glede na številno udeležbo menim, da so vam lanske igre ostale v lepem spominu. Želim, da policijske igre ostanejo tradicionalne. Množična udeležba kaže, da se v policiji zavedamo pomena športa, ki nas fizično in psihično plemeniti. Tekmovali boste najboljši športniki iz vseh policijskih uprav, ki ste bili izbrani na regionalnih tekmovanjih ali pa so vas poslali iz vaših enot, ker vedo, da živite športno in da jih boste dobro zastopali. To pomeni, da ste vsi dobro fizično in psihično pripravljeni za opravljanje našega zahtevnega in lepega poklica. Na vas je, da športen način življenja prenašate na svoje sodelavke in sodelavce. Zdrav način življenja daje veliko energije, ki prispeva k našemu uspešnemu delu, zagotavljanju varnosti državljanom, po čemer nas ocenjujejo in cenijo. Pomembno je, da kot policisti v zunanji javnosti vzpodbujamo športno življenje med mladimi ter jim pokažemo, da je to edina prava življenjska pot, pot brez alkohola, mamil in agresivnosti. Cilj iger ni zmagovati, ampak pošteno tekmovati, pomembno pa je tudi druženje ob sproščenem vzdušju med glasbo, ko si med seboj izmenjate izkušnje in se bolje spoznate, kajti v naše vrste je v zadnjih letih prišlo veliko policistk in policistov", je povedal Stanislav Veniger ter vsem tekmovalkam in tekmovalcem zaželel najboljše rezultate, zmaga pa naj tisti, ki bo poleg dobre pripravljenosti imel tudi kanček športne sreče.


pokali

Pokali že čakajo na zmagovalce


"Drage tekmovalke in tekmovalci, želim vam obilo uspeha, organizacijskemu odboru in vsem sodelavcem, ki so prispevali, da bodo igre uspešne, se zahvaljujem in odpiram 2. policijske igre," je v svojem nagovoru povedal generalni direktor policije Marko Pogorevc. "Vesel sem, da vas lahko pozdravim v najlepšem mesecu maju in izrekam dobrodošlico na mestu spominov, kjer smo vsi začeli poklicno pot. Policijske športne igre naj ne bodo igre v pravem pomenu besede, ampak tudi igre druženja. Pozdravljam, da igre bogatijo tudi razni kulturni, umetniški nastopi, kar kaže, da se v slovenski policiji poleg zdravega duha, zdravih odnosov, zavedamo tudi naše kulture, tradicije, predvsem pa odnosa do umetnosti. Športne igre so pomembne tudi zato, ker potekajo v mesecih spominov, še posebej v juniju, ko smo skupaj s slovensko teritorialno obrambo in vsemi državljani stopili na odločno pot samostojne Republike Slovenije," in ob tem zaželel, da policijske igre postanejo tradicionalne, "saj je za uspešno organizacijo, kot je bila milica in je policija, pomembno, da se prav vi, ki v slovenski policiji opravite največji in najtežji del posla, dobro počutite in medsebojno družite."


harmonikarji

V kulturnem delu programa policijskih iger je potekalo tudi tekmovanje policistov harmonikarjev.

 


Besedilo: Nuška Tavčar in Tadeja Kuhar
Fotografije: Tadeja Kuhar