V prostorih Policijske akademije je od 1. do 3. julija 2003 potekalo 1. usposabljanje uslužbencev nacionalnih centralnih birojev Interpola, ki se ga je udeležilo 17 predstavnikov iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore, Hrvaške, Cipra, Turčije, Grčije, Malte, Izraela in Slovenije.

ncb udelezenci

Udeleženci usposabljanja


Nacionalni biro Interpol Slovenija je gostitelj prvega tovrstnega usposabljanja, ki se bo letos izvajalo še v treh državah članicah, pristojnih za posamezne območne nacionalne biroje Interpola. Vsebine usposabljanja so posredovali uslužbenci Generalnega sekretariata Interpola, med njimi tudi predstavnica slovenskega Interpola.

Namen usposabljanja je spoznavanje in odkrivanje napak pri uporabi novega informacijskega sistema I-24/7, ki omogoča 24-urno komunikacijo z državami članicami Interpola in možnost dostopa do podatkovnih baz organizacije Interpola.

Nov komunikacijski sistem, ki ga uporablja tretjina od 181 držav članic Interpola, bo pomemben pripomoček pri zatiranju mednarodnega kriminala.


ncb podelitev

Certifikate je udeležencem podelil predstavnik Generalnega sekretariata Interpola Cameron Waller Stuart, ki je zadolžen za nadzor in koordinacijo uvajanja novega sistema I-24/7


Udeleženci usposabljanja so prejeli certifikate, ki jim omogočajo, da bodo pridobljena znanja prenašali na svoje sodelavce v Nacionalnih birojih Interpola.


ncb podelitev2

Spominska darila pa je predstavnikom Generalnega sekretariata Interpola podelil direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Stjepan Kovačevič.

 

Besedilo in fotografije: Tadeja Kuhar