Slovenska policija je v sodelovanjem z Rdečim križem že tretjič organizirala krvodajalsko akcijo, ki poteka pod geslom "VARUJEMO, DARUJEMO, REŠUJEMO".

Akcije, ki je potekala v različnih terminih od 19. junija do 7. julija 2003 v vseh regijskih transfuzijskih centrih in na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, se je udeležilo 314 delavcev policije, in sicer 35 v Celju, 25 v Kopru, 71 v Ljubljani, 9 v Mariboru in 4 na Ptuju, 99 v Murski Soboti, 11 v Novi Gorici, 47 v Novem mestu in 17 v Slovenj Gradcu.

 030717 krvodajalska


Delavci policije so z odzivnostjo in pripravljenostjo pomagati bolnikom z darovanjem krvi ponovno dokazali, da je njihova pripravljenost pomagati drugim vredna posnemanja.

Vodstvo slovenske policije si bo prizadevalo, da bi po več letih samoorganiziranja in individualne iniciative krvodajalstvo delavcev policije potekalo ponovno enotno in organizirano ter v časovnih obdobjih, ko je v nacionalni zdravstveni mreži pomanjkanje razpoložljive krvi najbolj občutno.

Rdeči križ Slovenije se je ob uspešno končani akciji iskreno zahvalil vsem delavcem policije, ki so v tokratni akciji darovali kri in s svojo udeležbo prispevali k odmevnosti humanega dejanja.

 

Fotografija: Tadeja Kuhar