Na Generalni policijski upravi slovenske policije bo 12. in 13. februarja 2002 na delovnem obisku delegacija Ministrstva za notranje zadeve Republike Madžarske, in sicer predstavniki Službe za zaščito agencij pregona, ki se ukvarja s preventivnim in represivnim delovanjem na področju kaznivih dejanj uslužbencev policije, carine, gasilcev in davčne službe.

Delegacija se bo v teh dneh sestala s predstavniki Oddelka za pritožbe, notranjo zaščito in pomoč policistom Urada generalnega direktorja policije Generalne policijske uprave, Oddelka za korupcijo Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

V pogovorih bodo predstavniki slovenske policije gostom predstavili organiziranost služb, njihove pristojnosti in izkušnje na področju preventivnega in represivnega dela pri kaznivih dejanjih državnih uslužbencev, načine in oblike boja proti korupciji. Dogovorili se bodo tudi o obliki nadaljnjega medsebojnega sodelovanja.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi