Visoki predstavnik španske policije in predsednik Interpola Jesus Espigares Mira bo s sodelavci v okviru španskega predsedovanja Evropski uniji danes zvečer prispel na uradni obisk h generalnemu direktorju slovenske policije Marku Pogorevcu.

Vodstvo slovenske policije želi seznaniti s prioritetami španskega predsedovanja na področju policijskega delovanja in sodelovanja. G. Jesus Espigares Mira in g. Marko Pogorevc se bosta skupaj s sodelavci med drugim pogovarjala o policijskem sodelovanju na področju preprečevanja ilegalnih migracij, ustanovitvi Evropske policijske šole in Evropskega inštituta za policijske študije, evropski mreži za preprečevanje kriminala, o delovanju Europola, boju proti terorizmu in prilaganju schengenskemu sporazumu. G. Espigares bo Pogorevcu predstavil tudi vsebino in cilje aprilskega srečanja šefov policij držav članic Evropske unije in držav kandidatk in ga uradno povabil na srečanje v Španiji.

Po končanih pogovorih bo g. Jesusa Espirages Mira in g. Marka Pogorevca sprejel še minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc.

Z vsebino pogovorov bosta g. Jesus Espigares Mira in njegov gostitelj Marko Pogorevc javnost seznanila z izjavo, ki jo bosta dala jutri, 27. februarja 2002 ob 11. uri v Galeriji na Kotnikovi 8 v Ljubljani.

 

Miran Koren
Ppredstavnik policije za stike z javnostmi