Marko Pogorevc, generalni direktor policije, je skupaj z najožjimi sodelavci, direktorjem Uprave uniformirane policije Stanislavom Venigerjem, pomočnikom direktorja Uprave kriminalistične policije Stjepanom Kovačevičem in direktorjem Oprativno-komunikacjiskega centra Generalne policijske uprave Emerikom Peterko, danes, 14. marca 2002 sprejel gorenjske policiste, ki so hitro in uspešno odkrili ter aretirali oborožene roparje, ki so včeraj dopoldne oropali banko v Radovljici.

 20020314-P3140006

Uspešni gorenjski policisti skupaj z vodstvom slovenske policije. (foto: Anita S. Leskovec)

 

Generalni direktor je policistom izrekel priznanje in zahvalo za uspešno izvedeno akcijo, čestitki pa so se pridružili tudi direktorji služb. Direktor Policijske uprave Kranj Jože Mencin je vodstvo policije seznanil s potekom akcije, policisti, ki so v akciji zasledovanja in prijetja roparjev neposredno sodelovali, pa so v sproščenem razgovoru povedali, kako so akcijo doživljali sami. Skupna jim je bila ugotovitev, da so bili uspešni predvsem zato, ker je koordinacija dela med posameznimi strokovnimi službami potekala hitro in usklajeno, občani pa so aktivno sodelovali in ves čas policistom pomagali s sporočanjem pomembnih informacij o gibanju storilcev.

 

20020314-P3140003

Generalni direktor policije s sodelavci je čestital policistom za izjemno uspešno koordinirano akcijo prijetja roparjev banke.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi