Srednja policijska šola Policijske akademije bo v sodelovanju s Policijsko upravo Ljubljana in Policijsko postajo Ljubljana-Center izvedla usposabljanje dijakinj in dijakov 4. letnika Srednje policijske šole in kandidatk ter kandidatov 4. generacije za policiste v fizičnem usmerjanju prometa v križiščih.

Usposabljanje bo potekalo na treh do štirih križiščih na območju mesta Ljubljane (praviloma ne na najbolj obremenjenih), in sicer od 25. do 28. marca 2002 in od 2. do 11. aprila 2002 (vsak delavnik) med 14. in 18. uro.

Dijaki in kandidati bodo opremljeni z vso predpisano opremo, ki jo morajo policisti uporabljati v križiščih, ko fizično usmerjajo promet. Ob vsaki skupini dijakov in kandidatov, ki se bodo usposabljali v posameznih križiščih, bo najmanj eden od starejših izkušenih policistov Policijske postaje Ljubljana justify ali Postaje prometne policije Ljubljana. Na usposabljanju pa bo stalno prisoten tudi najmanj eden od učiteljev prometne varnosti v Srednji policijski šoli.

Ljubljančanom in vsem ostalim, ki boste v teh dneh v Ljubljani, se v naprej opravičujemo in prosimo za razumevanje in strpnost, v kolikor bi na križiščih, kjer se bodo usposabljali dijaki in kandidati za policiste, prihajalo do krajših zastojev prometa.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi