Namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič je danes, 5. julija 2002, v prostorih Generalne policijske uprave na Štefanovi 2 sprejel policista Silva Podgorška in Roberta Bratkoviča iz Policijske postaje Center v spremstvu direktorja Policijske uprave Ljubljana Branka Slaka, ki sta ob sodelovanju drugih policistov iz te policijske enote iz Ljubljanice med Tromostovjem in Zmajskim mostom rešila 72-letno Ljubljančanko.

Namestnik generalnega direktorja policije se je ob tej priložnosti obema policistoma in njihovim sodelavcem zahvalil za uspešno in strokovno opravljeno delo, direktor Policijske uprave Branko Slak pa jih bo ustrezno nagradil.


20020705 sprejem

Sprejem pri namestniku generalnega direktorja policije (na sliki od desne proti levi: dr. Andrej Anžič, namestnik generalnega direktorja policije, policista Silvo Podgoršek in Robert Bratkovič ter Branko Slak, direktor Policijske uprave Ljubljana).


Policija je namreč v sredo, 3. julija, ob 8.40 dobila obvestilo o ženski v reki pri Plečnikovih arkadah. Vodja izmene na Policijski postaji Center Robert Bratkovič je tja takoj poslal več policijskih patrulj, ki so nato začele z obeh bregov Ljubljanice in na obeh mostovih opazovati, kje je ženska. Policist kolesar Silvo Podgoršek, ki se je peljal po Petkovškovem nabrežju, je prvi opazil plavajoče telo v bližini ribarnice v Plečnikovih arkadah. O tem je obvestil ostale policiste, takoj nato pa je odpasal opremo, slekel uniformo in se pognal v Ljubljanico.

V mirni reki je prijel nezavestno žensko in odplaval do ozke lestve na nabrežju, kjer mu je na pomoč priskočil tudi njegov kolega in vodja takratne izmene policist Robert Bratkovič. Na kraju dogodka so bili pravočasno tudi reševalci in gasilci. Starejšo gospo so nato privezali na vrv in izvlekli iz vode ter jo po približno 30 minutah oživljanja na ozkem prostoru na obrežju reke odpeljali na intenzivni oddelek v Klinični center Ljubljana.

S tem so policisti dokazali, da je ena njihovih najpomembnejših nalog varovati življenje ljudi.

 

Besedilo in foto: Dean Božnik