V avli policijske akademije v Tacnu se je danes dopoldan vodstvo slovenske policije skupaj z direktorji Policijskih uprav na krajši slovesnosti spomnilo lanskoletnega 11. septembra in se poklonilo spominu žrtvam terorističnega napada.

Posebno minuto spomina in razmisleka so namenili svojim ameriškim stanovskim kolegom, gasilcem in reševalcem, ki so izgubili življenje ob reševanju nedolžnih žrtev terorističnega napada. Generalni direktor policije Marko Pogorevc se je v nagovoru spomnil šoka, ki ga je lanskega 11. septembra doživel svet, in izrazil je sočustvovanje s sorodniki, prijatelji in znanci vseh žrtev napada. Poudaril je profesionalno, strpno in razumsko ravnanje, ki so ga slovenski policisti izkazali pri opravljanju rednih nalog takoj po napadu.


20020911 spomin zrtvam


Spominske slovesnosti se je udeležil tudi veleposlanik ZDA v Sloveniji, Nj. Eksc. gospod Johnny Young, ki se je v krajšem govoru najprej zahvalil, da je bil povabljen na spominsko slovesnost, nato pa opisal sedanje življenje v Ameriki. Pri tem je izrazil svoje občudovanje in spoštovanje vsem policistom sveta, tudi slovenskim, ki po njegovem globokem prepričanju opravljajo na področju zagotavljanja varnega življenja v miru in svobodi najodgovornejši del. Ob zaključku je veleposlanik izrazil pričakovanje, da bodo policisti tudi v prihodnje pri svojem delu uspešni in odgovorni.

 


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi