Danes, 10. oktobra 2002, so se v Policijski akademiji v Tacnu začele prve policijske igre, na katerih tekmuje več kot 700 tekmovalk in tekmovalcev oziroma 19 ekip iz vseh Policijskih uprav in notranje organizacijskih enot Generalne policijske uprave.


anzic

Uvodni govor dr. Andreja Anžiča, namestnika generalnega direktorja policije.


Uvodni govornik na otvoritveni slovesnosti je bil namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič. V svojem nagovoru je pozdravil organizacijo prvih policijskih športnih iger, ki bodo nadomestile dosedanja državna tekmovanja v posameznih disciplinah. V nadaljevanju je poudaril, da igre niso le preverjanje znanja policistov, ampak je dan poudarek tudi športnemu in družabnemu srečanju policistov, kajti tudi druženje je del policijskega poklica. Vsem tekmovalcem in drugim, ki skrbijo, da igre nemoteno potekajo, je zaželel obilo športnih užitkov, dobrih rezultatov in prijateljskega druženja. Ob koncu se je zahvalil organizacijskemu odboru, vsem sodelujočim in "vam tekmovalcem, ki se boste podrejali pravilom igre, da ob tem utrdite svoje prijateljske vezi in znanja".


veniger

G. Stanislav Veniger, direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave in predsednik organizacijske odbora je otvoril prve policijske igre.


Prve policijske športne igre v Sloveniji je odprl predsednik organizacijskega odbora in direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Stanislav Veniger. V svojem nagovoru je dejal, da šport psihično, telesno in duhovno plemeniti človeka, hkrati pa daje osnove za boljše delo policistov na terenu, zato je razumljivo, da ga zelo podpiramo tudi v policiji. Odločitev, da so policijske igre organizirane v Policijski akademiji v Tacnu in v Gotenici, ni naključna, vsekakor pa je pravilna, saj iz Policijske akademije prihajajo novi policisti.


ekipa

Tekmovalci so se predstavili.


Tekmovanje poteka v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji, in sicer v judu, samoobrambi - v borbah in prikazovanju tehnik, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno puško, streljanju s pištolo - policijski parkur in policijsko akcijsko streljanje ter v odbojki in malem nogometu.


V obeh dnevih, kolikor bodo potekale policijske igre, se obeta veliko športnih užitkov in dobrih rezultatov.


ekipe

Ekipe in posamezniki v pričakovanju otvoritve iger.


otvoritev

Z minuto molka so udeleženci iger počastili spomin na svojega nedavno preminulega policijskega kolega Zikreta Agića, odličnega športnika, inštruktorja, ki naj bi vodil tudi ekipo Policijske uprave Postojna na teh policijskih igrah.


odbojka

Danes so kot prve pričele s tekmovanjem ženske, in sicer so se pomerile v odbojki.


zracna

Pričelo se je tudi tekmovanje v streljanju z zračno puško.

 

Besedilo: Nuša Tavčar in Tadeja Kuhar
Fotografije: Tadeja Kuhar in Tomaž Prijanovič