Med 16. in 18. majem 2001 poteka v Tbilisi, glavnem mestu Gruzije, Evropska regionalna konferenca Interpola, na kateri sodeluje vseh 45 držav članic Interpola, tudi Slovenija. Slovensko delegacijo vodi Dušan Mohorko, direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

Danes, 18. maja so vse države članice Slovenijo soglasno izvolile v Evropski komite Interpola. Štiriletni mandat v Evropskem komiteju Interpola je veliko priznanje za slovensko policijo, ki je kandidaturo za članstvo vložila februarja letos.

Teme letošnje Evropske regionalne konference so: razsežnosti organiziranega kriminala v Evropi in trendi za prihodnost, sodelovanje na področju preprodaje drog, ukradenih vozil, trgovine z ljudmi in terorizma, ilegalnih migracij in problemi, ki se bodo lahko pojavljali z uveljavitvijo evra.

Slovenski predstavniki so opisali delovanje slovenske policije in države članice so pokazale velik interes, da bi na naslednji konferenci predstavili tudi izjemno odmeven in uspešno rešen primer prijetja Lončariča.

Več o konferenci vam bo po vrnitvi iz Gruzije v ponedeljek, 21. maja lahko povedal vodja slovenske delegacije Dušan Mohorko.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi