V sklopu mednarodnega policijskega sodelovanja deluje slovenska policija tudi v okviru mednarodne mirovne misije Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi - OVSE (Organization for Security and Co-Operation in Europe) na Kosovu, kjer na policijski akademiji v Vučitrnu od aprila 2000 že sodelujeta dva slovenska policista.

Na pobudo OVSE bo slovenska policija v misijo napotila še dva policista, Roberta Bajuka iz Policijske postaje Bežigrad in Roberta Kerepa iz Centra za tujce Generalne policijske uprave.

Pred odhodom na Kosovo se bosta policista udeležila tudi nekajdnevnih priprav na sedežu mirovne misije OVSE na Dunaju, naloge policijskega inštruktorja na policijski akademiji pa bosta začela opravljati 6. septembra 2001.

Mandat za delo v mirovni misiji bo trajal šest mesecev z možnostjo podaljšanja.


20010830-skupinska

Robert Kerep, generalni direktor policije Marko Pogorevc in Robert Bajuk.


Danes je policista Bajuka in Kerepa sprejel tudi generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki je na krajšem pogovoru izrazil prepričanje,da bosta oba policista kot njihova predhodnika in kot drugi slovenski policisti v mednarodnih mirovnih misijah svoje delo opravila na najvišji strokovni in profesionalni ravni in tako še utrdila ugled slovenske policije, ob tem pa je policistoma zaželel tudi uspešno službovanje.

 

Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar