Sorodne objave

 

Na zunanjih športnih površinah Policijske akademije v Tacnu so otroci vrtca Jelka tudi letos s popoldansko športno in kulturno prireditvijo praznovali dan vrtca. V četrtek, 28. maja 2009, so se tako v okviru zaključnega ŽIVŽAV-a veselili ob različnih športnih delavnicah, se igrali in družili z vrhunskimi športniki, na koncu pa z njimi odigrali tudi tradicionalno nogometno tekmo. V bogatem programu, ki so ga v okviru projekta Gibalček pripravili vzgojitelji in vzgojiteljice, so sodelovali tudi policisti, ki so jim predstavili svoje delo in opremo.

Tema letošnjega ŽIVŽAVA-a so bile čelade, zato so se otrokom predstavili predvsem policisti, ki jih pri svojem delu uporabljajo. Otroci so tako lahko spoznali policiste kolesarje, policiste konjenike, policista motorista in policista Posebne policijske enote. Predstavila sta se tudi policist vodnik službenega psa in vodja policijskega okoliša.

 mg 9947

 Prireditev je obiskalo skoraj 400 otrok in njihovih staršev.

 mg 0029

 Vrhunski športniki, zaposleni v policiji, so otrokom razdelili odsevne trakove.

img 0262

Otroci so pripravili tudi razstavo.


Pri različnih dejavnostih so otrokom priskočili na pomoč tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji:

  • športno ritmična gimnastičarka Mojca Rode,
  • deskar na snegu Rok Marguč,
  • gorski tekač Mitja Kosovelj
  • judoist Sašo Jereb ter
  • plavalca Matjaž Markič in Emil Tahirović.

 mg 0048

Otroci so uživali v postavljenih igralih.

 mg 0082

Gorski tekač Mitja Kosovelj je skrbel, da so se malčki urili v spretnostni vožnji.

 mg 0115

Obroči so vedno zanimivi.

 mg 0105

S športno ritmično gimnastičarko Mojco Rode so se učili osnov gimnastike.

 mg 0055

Judoist Sašo Jereb jim je pomagal delati prevale.


Otroci so se razdelili v manjše skupine in se selili od postaje do postaje. Pri vsaki so se preizkušali v različnih aktivnostih. Vozili so kolesa, delali prevale, oskrbeli poškodovanega medvedka, jahali policijskega konja, božali policijskega psa, "vozili" policijski motor in še več. Pri tem so jim pomagali tudi policisti in vrhunski športniki, zaposleni v policiji.

 mg 9783

img 0279

 mg 0129


Veliko zanimanja je požela tudi policijska sirena, ki so jo otroci sami sprožili. Ta se je oglasila vsakih 15 minut in napovedala menjavo postaj.

img 0256

img 0173 img 0163
img 0194 img 0200

 mg 9930

Po zvočniku je odmevalo: "Ko bom velik, bom policist!"


Otroci so imeli veliko vprašanj za policiste, ki so nanje z veseljem odgovarjali in jim svetovali. Takšno sodelovanje je zelo koristno in ima velik vzgojni vpliv tako za otroke kot tudi njihove vzgojitelje in starše. Otroke lahko tako pravočasno in na primeren ter zanje zanimiv način opozorimo na pravilno ravnanje in obnašanje ter jim hkrati predstavimo in približamo poklic policista.

img 0196 img 0287

 mg 9813

Otroci so policista prijetno presenetili s poznavanjem prometnih pravil.

img 0180

Imeli so veliko vprašanj.


Kot ponavadi so največ zanimanja požele policijske živali. Otroci so se pridno zbirali okrog policijskega psa, ki jih je vztrajno zabaval. Skakal je skozi obroč, plesal, z njimi vlekel vrv in se potrpežljivo pustil božati. Otroke sta očarala tudi konja. Pod budnim očesom policista konjenika so ju lahko pobožali in ju tudi zajahali.

 mg 9873

img 0325

img 0314

img 0358

 mg 9901

Ob zaključku prireditve so otroci odigrali tradicionalno tekmo z vrhunskimi športniki in jih seveda premagali. Veselje otrok ob pošteno priigrani zmagi je bilo nepopisno. Zadovoljstvo pa je bilo toliko večje, saj so se otroci po napornih aktivnostih lahko osvežili s sladoledom, ki jim je po športnem popoldnevu še prav posebej teknil.

img 0352

Posvet pred začetkom tekme.

img 0345

Veselje otrok ob zmagi.


Otroci so Tacen zapustili polni prijetnih vtisov. Upamo, da se ponovno snidemo prihodnje leto.