Čez tri se začne preventivna akcija "0,0 – šofer – trezna odločitev". Aktivnosti policije je na novinarski konferenci, ki je bila danes, 14. maja 2012, predstavil Franc Marolt iz Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi.  

Picture020 zmZvočni posnetek izjave Franca Marolta (mp3) 


Prvi del akcije bo trajal med 17. in 19. majem, naslednji trije pa konec leta (med 18. in 20. oktobrom, med 8. in 10. novembrom ter med 29. novembrom in 1. decembrom). Z usklajeno akcijo želijo vse pristojne službe zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v povezavi z varnostjo v cestnem prometu ter število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi tega.

Picture016 zm

Govorci na novinarski konferenci so bili Robert Štaba iz Zavoda Varna pot, Franc Marolt iz Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, Ljubo Zajc iz Javne agencije RS za varnost v cestnem prometu in Vesna Kersnik Petrič iz Ministrstva za zdravje, ki je tudi koordinator te preventivne akcije.

Picture005 zm