Minuli teden, v dneh od 17. do 23. avgusta 2009, so posadke helikopterjev Letalske policijske enote opravile skupaj 30 letov tako za potrebe policije kot humanitarnih nalog.

Od tega so opravili 9 letov z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči, 2 sekundarna prevoza bolnikov iz ene bolnišnice v drugo, 2 prevoza dojenčkov v inkubatorju ter 6 nadzorov cestnega prometa, 4 nadzore državne meje, 2 leta za potrebe kriminalistične policije in kar 5-krat so sodelovali pri iskanju pogrešanih oseb. Eno pogrešano osebo, ki je kazala samomorilska nagnjenja, so s pomočjo posadke helikopterja LPE našli nad Kamniško Bistrico.

izstop

Policijski helikopterji so nepogrešljivi pri pri urejanju in nadzorovanju cestnega prometa, zasledovanju storilcev kaznivih dejanj, nadzoru državne meje in reševanju ob naravnih nesrečah in nesrečah v gorah, pri prevozu dojenčkov v inkubatorjih, hudo bolnih in poškodovanih, pri odkrivanju in gašenju požarov na prostem, gradnji žičnic, planinskih koč, pri postavljanju oddajnikov in daljnovodov.

 

Policisti LPE so letos skupno naleteli preko 1.300 ur in pri tem opravili 38 sekundarnih prevozov bolnikov in 191 letov z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči, kar je skupaj 229 medicinskih letov in 9 reševanj v gorah.

V primerjavi z enakim obdobjem leta 2008 je to za navedene naloge preko 150 ur naleta več kot v enakem obdobju lanskega leta.

 

Letalska policijska enota