V tednu od 19. do 26. avgusta 2012, ko je potekal vseevropski nadzor hitrosti, je slovenska policija obravnavala skupaj 2.385 prekoračitev hitrosti.

In sicer:

  • 1.281 prekoračitev hitrosti v naseljih,
  • 261 prekoračitev hitrosti izven naselja,
  • 843 prekoračitev hitrosti na hitrih cestah in avtocestah.


Policisti so za te prekoračitve hitrosti izrekli 105 opozoril in izdali 2.011 plačilnih nalogov. Za 235 prekoračitev hitrosti so tujci globo plačili na kraju prekrška, v 34 primerih, za največje prekoračitve hitrosti, pa bodo policisti zoper kršitelje na pristojna sodišča podali obdolžilne predloge.

Kljub napovedani akciji so policisti s stacionarnimi merilniki hitrosti, katerih lokacije so znane, ugotovili 743 prekoračitev hitrosti.

IMG 7498 1

Vozniki, prilagodite svojo vožnjo razmeram na cestah, spoštujte omejitve hitrosti in drugo prometno signalizacijo ter na ta način poskrbite za lastno varnost in varnost drugih v cestnem prometu! Žal je prevelika hitrost še vedno ključni dejavnik za nastanek prometnih nesreč.

V poletnih mesecih lepo, suho in sončno vreme na ceste vedno privabi veliko različnih udeležencev v prometu, ki vozijo hitreje in manj previdno kot v slabem vremenu. Kombinacija teh dejavnikov povečuje možnosti za nastanek prometnih nesreč.

Več nasvetov za varnejšo vožnjo v poletnih mesecih na spletni strani: Varno v poletje na slovenskih cestah!