Policija se tudi letos s preventivnimi in promocijskimi vsebinami predstavlja na izobraževalno-sejemski prireditvi Otroški bazar, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Otroški bazar lahko obiščete še vse do nedelje, 13. septembra 2009.

IMG_3169 IMG_3096 IMG_3016

 

Na prireditvi, ki je namenjena otrokom in mladostnikom, vsako leto predstavljamo različna področja policijskega dela in tako obenem poskušamo prispevati k preventivnemu delovanju policije. Letos dajemo še posebej velik poudarek področju prometne varnosti.

 

IMG_3161

IMG_3245

IMG_3285

Vozilo z videonadzornim sistemom provida

Na razstavnem prostoru policije si tako lahko ogledate službeno opremo in različna policijska vozila (policijsko motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj, vozilo z videonadzornim sistemom provida ?), ki so razstavljena v hali in na ploščadi Gospodarskega razstavišča. Vse dni sejma pa vam policisti tudi svetujemo o varnosti in odgovarjamo na vaša vprašanja o policijskem delu.

IMG_2919

Veliko zanimanja je požel tudi prikaz reševanja ponesrečenega policista s helikopterjem.

IMG_2943

Kljub dežju je bila danes ob 11. uri ploščad Gospodarskega razstavišča polna malih in velikih gledalcev. Z zanimanjem so spremljali prikaz policistov Gorske enote, ki so na strehi hale ''reševali ponesrečenega policista''.

IMG_2928

Predstavljamo tudi službene živali policije ter delo policistov vodnikov službenih psov in konjenikov. Najmlajše obiskovalce bo kot ponavadi navduševal ''policijski kuža'' Arni, ki se zanje še posebej potrudi z izvajanjem različnih vragolij.

 

IMG_3350 IMG_3329 IMG_3442

IMG_3408

Poleg tega si lahko ogledate tudi različne policijske uniforme - uniformo policista specialne enote, uniformo policista, ki sodeluje v mirovni misiji, razstavljena pa je tudi uniforma, kakršno so v avstroogrskih časih nosili orožniki, tedanji ''čuvaji''  javnega reda in miru.

Spoznate lahko tudi slovenske vrhunske športnike, zaposlene v policiji.

IMG_3065

Obiskovalce vabimo, da na simulatorju varne vožnje z motornim kolesom preizkusite svoje spretnosti.

IMG_3446

Najmlajši lahko sodelujejo tudi v nagradnem žrebanju, tako da izpolnijo listič in odgovorijo na dve "težki" vprašanji o prometni varnosti. Oktobra bomo namreč na Generalni policijski upravi med pravilnimi odgovori izžrebali več deset otrok, ki bodo nagrajeni s promocijskim gradivom policije.

IMG_3056

  Otroci in mladostniki, obiščite nas!
Seveda pa ste na ogled razstavnega prostora Policije vljudno vabljeni tudi starši,
učitelji in vzgojitelji oz. predstavniki vrtcev in osnovnih šol ter predstavniki medijev!

 

IMG_2997.JPG IMG_3019.JPG IMG_3092.JPG

IMG_3115.JPG IMG_3165.JPG IMG_3231.JPG

IMG_3263.JPG IMG_3430.JPG