V zvezi s preiskovanjem gospodarske kriminalitete trenutno poteka še deset hišnih preiskav od skupno triindvajsetih. Hišne preiskave, za katere je okrajno sodišče izdalo odredbe, potekajo pri pravnih in fizičnih osebah.

V preiskavah so policisti zasegli več listinske dokumentacije in različne nosilce elektronskih podatkov. Zaseženi predmeti bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Policija je danes pridržala sedem osumljencev kaznivih dejanj, sicer pa v predkazenskem postopku obravnava devet osumljencev. Po zaključku hišnih preiskav bodo vsi izpuščeni in predvidoma ne bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku.

Zoper vseh devet osumljencev bodo preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada po vseh zbranih obvestilih na pristojno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu kazenskega zakonika KZ-1 in kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic po 244. členu še starega kazenskega zakonika. Za obe kaznivi dejanji je predpisana kazen zapora do osem let.

Današnje aktivnosti so sicer del obširnih kriminalističnih preiskav kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala, v povezavi z izčrpavanjem enega od ljubljanskih podjetij.  

Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo, postopek pa poteka kot sad dobrega dosedanjega sodelovanja med agencijo za upravljanje kapitalskih naložb , komisijo za preprečevanje korupcije in policijo.