Med 26. in 29. junijem 2014 so bili v slovenski policiji na tridnevnem študijskem obisku predstavniki vodstva kriminalistične policije Republike Srbije. Pozdravila sta jih tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger in direktor Uprave kriminalistične policije Marjan Fank. V okviru programa so udeleženci sodelovali v več delavnicah in obiskali Nacionalni preiskovalni urad ter policijske uprave Koper, Novo mesto in Maribor.

Delegacija kriminalistične policije Republike Srbije je s slovenskimi kolegi izmenjala izkušnje na področju upravljanja s spremembami v kriminalistični policiji. Glavni poudarek je bil namenjen optimizaciji dela pri odkrivanju in pregonu organiziranega kriminala. Predstavniki policije obeh strani so se strinjali, da je bilo operativno sodelovanje že sedaj uspešno in so se zavezali k utrjevanju tesnih vezi tudi na ostalih ravneh delovanja. Poudarili so, da je krepitev sodelovanja v različnih formatih ključnega pomena za uspešno soočanje z organiziranim kriminalom v regiji.

 MG 4453

Tokratni obisk je bila pomembna in prva tovrstna bilateralna aktivnost med vodstvi slovenske in srbske policije. Je pravzaprav nadaljevanje večletnega uspešnega sodelovanja Ministrstva za notranje zadeve Republike Srbije s slovenskimi partnerskimi institucijami, ki zagotavljajo podporo Slovenije Srbiji v procesu približevanja EU.

delovna skupina studijski obisk UKP Srbija

delavnica studijski obisk UKP Srbija

Projekt, ki se izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo Republike Slovenije, je del programskih aktivnosti Centra za evropsko prihodnost (Center for European Perspective (CEP)), ki jih financira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje. Projekt se bo jeseni nadaljeval v Srbiji.

IMG_7608.JPG _MG_4421.jpg _MG_4423.jpg

_MG_4424.jpg _MG_4425.jpg _MG_4426.jpg

_MG_4427.jpg _MG_4428.jpg _MG_4429.jpg

_MG_4435.jpg _MG_4453.jpg studijski_obisk_LJ_UKP_Srbija.jpg