Hitrost, moč in energija. Natrpan urnik, vztrajnost, predanost in zmage, so značilnosti uspešnih športnikov. Da je od hitrosti pomembnejša preudarnost, meni tudi eden od najuspešnejših slovenskih športnikov, ki zase pravi tudi, da s hitrostjo zmaguje samo v športu, nikoli na cesti.

Veš, čigav je glas?

Ugani, kdo je lastnik glasu, in se poteguj za privlačno nagrado.

Nagradna igra (mp3)  

Kako sodeluješ v nagradni igri?

Če veš, kateremu uspešnemu slovenskemu športniku pripada glas, pošlji odgovor na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in navedi svoje osebne podatke: ime, priimek, letnico rojstva in svoj naslov.

Med pravilnimi odgovori bomo 11. avgusta 2014 izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli lepo in praktično darilo: majico s podpisom lastnika glasu, njegovo podpisano fotografijo in nekaj promocijskega materiala policije.


Počasi se daleč pride

Star slovenski pregovor "počasi se daleč pride" naj bo vodilo tudi pri vožnji. Na cestah vsako leto ugasne preveč življenj, eden od glavnih razlogov za to in za hujše telesne poškodbe v prometnih nesrečah pa je neprilagojena hitrost.

Svoje hitrosti ne preizkušaj na cesti, raje jo doživi v športu! Prevelika hitrost na cesti je lahko nevarna! Prinaša velika tveganja, vodi v izzivanje nevarnosti, povzroča premnoge prometne nesreče, ki imajo resne posledice, v nekaterih primerih pa se končajo celo z izgubo življenja.

Zato zmanjšaj hitrost in jo prilagodi veljavnim omejitvam, svojim vozniškim izkušnjam in znanju ter stanju na cesti. Naj te ne ustavi šele tragična izkušnja!

 

ne hiti

Več preventivnh nasvetov za varno vožnjo:

Hitrost - počasneje je varneje

Varno v poletje na slovenskih cestah

Prometna varnost