V kraju Dolena v občini Videm (na območju PP Podlehnik) je včeraj zvečer, 21. novembra 2015, malo po 22. uri, med policijsko intervencijo prišlo do streljanja, v katerem je storilec umrl, policist vodnik službenega psa in službeni pes pa sta bila ranjena.

Policisti PU Maribor so bili na kraj dogajanja poklicani, ker je storilec obstreljeval soseda, s katerimi je bil že v starih sporih. Streljanje se je začelo okoli 18. ure. Sosed in njegovi sostanovalci so zato poklicali policijo in se pred streli in storilcem zatekli v klet stanovanjske hiše. Ob prihodu patrulje storilca ni bilo več na kraju, na tleh pa so policisti našli znake streljanja. Napotili so se k hiši storilca, kjer je ponovno prišlo do streljanja, saj je storilec, oborožen s strelnim orožjem, prišel iz hiše.

Po opozorilu policije je z avtomatsko puško kalašnikov začel streljati na bližnjega policista in ga tudi zadel v levo stran prsnega koša. Zadel je tudi službenega psa, ki je bil ob policistu. Pripadniki posebne policijske enote, ki so na kraj dogodka prišli z območja mejnega prehoda Šentilj, so na streljanje, ki je bilo uperjeno tudi proti drugim policistom, odgovorili in napadalca ustrelili.

Zaradi strelne poškodbe je storilec na kraju umrl. "Po opravljenem ogledu kraja in preiskavi bomo ustanovili tudi komisijo, ki je ustanovljena za vsak smrtni primer v policijskih postopkih, in zadevo ustrezno zaključili," je v zvezi s sinočnjim dogodkom v današnji izjavi za medije na Policijski postaji Ptuj pojasnil generalni direktor policije Marjan Fank.

Ranjenega policista, ki ni v življenjski nevarnosti, je Fank tudi obiskal v bolnišnici. "Na srečo je krogla zadela neprebojni jopič. Ga je tudi prebila, a na srečo na takem mestu, da niso bili poškodovani vitalni organi. Upamo, da bo policist v kratkem lahko zapustil bolnišnico," je povedal. Policijski pes je huje poškodovan, zato so ga morali napotiti na operacijo.