Generalni direktor madžarske policije Karoly Papp je včeraj, 30. novembra 2015, obiskal madžarske policiste, ki nudijo pomoč slovenskim policistom pri obvladovanju migrantske problematike in varovanju zunanje schengenske meje. 

Ob tej priložnosti se je na Policijski postaji Gorišnica srečal z generalnim direktorjem slovenske policije Marjanom Fankom in direktorjem Policijske uprave Maribor Danijelom Lorbkom

IMG 0257zm

 Šefu madžarske policije (na fotografiji v sredini) so slovenski policijski kolegi predstavili svoje izkušnje pri varovanju zunanje schegenske meje v času pred postavitvijo tehničnih ovir in po njej, generalni direktor policije Marjan Fank pa se mu je še posebej zahvalil za pomoč pri obvladovanju migrantskega toka.


Dvajset madžarskih policistov opravlja naloge na območju Policijske uprave Maribor, 32 pa na območju Policijske uprave Murska Sobota. Madžarski kontingent 52 policistov bo svojo misijo v Sloveniji zaključil predvidoma 23. decembra, 28. decembra 2015 pa jih bo nadomestila nova skupina policistov iz Madžarske.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi