18. maja 2016, ob mednarodnem muzejskem dnevu, je Muzej slovenske policije sodeloval pri različnih dogodkih.  

V razstavnih prostorih v Tacnu je potekala predstavitev Muzeja slovenske policije, ki se je je udeležil tudi generalni direktor policije Marjan Fank.

IMG 2346

 Muzej slovenske policije


Kustodinja in vodja muzeja Darinka Kolar Osvald je prisotne popeljala po kriminalistični zbirki in predstavila zgodovino policijskega muzeja ter aktivnosti, ki potekajo v uresničevanju vizije sodobnega policijskega muzeja. Pri tem je poudarila pomembno vlogo sodelovanja s širšo javnostjo in drugimi muzeji.

IMG 2359

V Rokodelskem centru Ribnica je potekala predstavitev policijskega dela za otroke in predstavitev zgodovine policije v okviru razstave Utrinki iz zgodovine slovenske policije od leta 1850 do danes - zgodovina ribniške in kočevske policije. Po razstavi, ki je plod sodelovanja med Muzejem slovenske policije, Pokrajinskim muzejem Kočevje in Muzejem Ribnica, sta vodili muzealki Vasja Pavlin in Darinka Kolar Osvald.

001muzej

IMG 3204

IMG 3186

Svoje policijsko delo pa so otrokom in odraslim predstavljali policisti Policijske postaje Ribnica. Več o razstavi

IMG 2882

IMG 2779

Razstava o Manevrski strukturi narodne zaščite, ki je bila pripravljena v sodelovanju med Muzejem slovenske policije in Vojaškim muzejem Slovenske vojske leta 2015, je bila postavljena na ogled v kongresnem centru na Brdu pri Kranju, na slovesnosti ob 26. obletnici Manevrske strukture narodne zaščite

IMG 0020

Fotografije: Policijska akademija in arhiv Muzeja Ribnica