Danes se začenja drugi del akcije 0,0 šofer, v okviru katere poteka tudi zanimiv preventivni projekt Slovenija piha 0,0. Akcija traja vse do 13. novembra, v tem času pa policisti poostreno preverjamo psihofizično stanje voznikov. Če "napihaš" 0,0, si lahko prislužiš karte za decembrski koncert, na katerem bodo svoje glasbene mojstrovine združili Policijski orkester, reper Zlatko in Tanja Žagar.

01 AlkoholUbija

Pred nami je Martinov vikend, ko bodo po vsej Sloveniji potekala številna praznovanja. Poskrbite, da bodo ta minila varno. Nikar ne sedajte za volan, če ste uživali alkoholne pijače. Naj raje vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa se odločite za javni prevoz.

Da bi bile ceste med praznikih, pa tudi po njih, varne za vse prometne udeležence, bomo policisti med 4. in 13. novembrom po vsej Sloveniji preverjali vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Izvajali bomo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola (15. člen), in sicer bomo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

Voznikom, ki bodo »napihali« 0,0, bomo policisti podarili letak. Z malo sreče je lahko prav vaš letak dobiten in si tako za odgovorno udeležbo v prometu prislužite vstopnico za obisk decembrskega koncerta, na katerem bodo svojo ustvarjalnost združili Tanja Žagar, reper Zlatko in Policijski orkester.

Namen akcije, ki jo skupaj organiziramo Ministrstvo za zdravje, Policija in Javna agencija RS za varnost prometa, je osveščati o nevarnosti udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjševati število prometnih nesreč, povezanih z alkoholom in drogami.

Prvi del akcije 0,0 šofer je potekal od 6. do 12. junija, tretji del letošnje akcije pa bomo izvedli še od 2. do 20. decembra.

Več informacij o poteku akcije Slovenija piha 0,0 bomo podali na skupni novinarski konferenci Ministrstva za zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa in Policije, ki bo v ponedeljek, 7. novembra 2016, ob 13h v novinarskem središču Generalne policijske uprave na Litostrojski 54 v Ljubljani.


Alkohol ubija, največkrat nedolžne