Za najprostovoljca, zaposlenega v javni upravi, je bil letos izbran slovenski policist Ivan Kramberger. Častni naziv mu je bil podeljen na slovesnosti, ki jo je ob dnevu prostovoljstva v četrtek, 18. maja 2017, organizirala Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva.

20170518 142553 Slovesna razglasitev letošnjega izbora najprostovoljcev za leto 2016 je v sodelovanju z Ministrstvo za javno upravo potekala na Gradu Negova v občini Gornja Radgona.

IMG 0986

Ivan Kramberger, ki je kot policist zaposlen na Policijski postaji Maribor II, je naziv prejel za izjemen prostovoljski doprinos k bolj solidarni družbi in za aktivno promocijo prostovoljstva med sodelavci v javni upravi. Iskrene čestitke!


Slovenska filantropija je v imenu Slovenske mreže prostovoljskih organizacij v začetku letošnjega leta razpisala že 4. natečaj za najprostovoljca v javni upravi. Dosedanji prejemniki naziva Najprostovoljec, najprostovoljka v javni upravi za leta 2012, 2014 in 2015 so bili Matej Markovič, zaposlen na Ministrstvu za obrambo RS, Boris Krabonja, zaposlen na Srednji ekonomski šoli Maribor, in Aleš Oven, zaposlen na Univerzi na Primorskem.