V Policijski akademiji je bila 20. oktobra 2010 slovesna podelitev diplom 9. generaciji Višje policijske šole. Študijsko leto je uspešno zaključilo 28 diplomantov. Podelitve priznanj so se poleg vodstva policije udeležili tudi predstavniki Slovenske vojske.

IMG 5737

Generalni direktor policije Janko Goršek je čestital vsem diplomantom. V svojem nagovoru je poudaril poslanstvo policijskega dela, predvsem pa skrb za medsebojne odnose in spoštovanje etičnih načel: "Mnogi med vami boste prevzeli vodstvene funkcije, z njimi pa še bolj zahtevno in odgovorno delo. Prepričan sem, da se boste izkazali. Ko boste v dvomih, in zagotovo se kdaj zgodi tudi to, pa naj vam poleg strokovnosti in zakonitosti kot vodilo služijo etična načela."

IMG 5722

"Bodite najprej dobri sodelavci, tako boste dobro služili tudi občanom. Prisluhnite težavam obojih, upoštevajte njihove predloge in jim bodite v oporo, ko bodo to potrebovali. Če si boste prizadevali za dobre medsebojne odnose, tako v kolektivu kot tudi z občani, ste pravzaprav opravili že polovico svojega dela," je še dodal Goršek.

IMG 5686

Ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc se je za dobro delo zahvalil izkušenim predavateljem, mentorjem, inštruktorjem in drugim strokovnim sodelavcem, ki so kakor koli pomagali pri izvajanju višješolskega programa. Kot je dejal, so z nasveti diplomante uspešno vodili skozi proces izobraževanja ter jim posredovali vse svoje znanje in desetletja delovnih izkušenj.

IMG 5695

Diplome sta diplomantom podelila ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc in direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač.

 

Holc je v svojem nagovoru poudaril tudi pomen znanja v hitro razvijajoči se družbi: "Za uspešno delo v praksi sta za vsakega strokovnjaka potrebna nenehno učenje in spoznavanje novosti. Živimo v času izjemno hitrega tehnološkega napredka in praktično vsako znanje zastara v nekaj letih. S svojim delom močno vplivamo na življenje ljudi v skupnosti, v kateri delujemo, zato od nas pričakujejo, da to delo opravljamo dobro, predvsem pa zanje." Ravnatelj Višje policijske šole je na koncu diplomantom in njihovim družinam zaželel veliko sreče in uspešno življenjsko pot.

IMG 5726

 Najboljšim sta generalni direktor policije Janko Goršek in direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač podelila priznanja.

IMG 5731

Višja policijska šola je bila ustanovljena leta 2000. Osnovni cilj višjega strokovnega izobraževanja je, da diplomanti poglobljeno obvladajo strokovna teoretična in praktična znanja za opravljanje splošnih policijskih nalog in nalog na posebnih področjih policijskega dela. Diplomanti Višje policijske šole hkrati pridobijo osnovna znanja za vodenje delovnih procesov v okviru manjših policijskih enot. Od skupaj 318 vpisanih je od ustanovitve šole leta 2000 pa do danes diplomiralo 306 študentov.