Danes, 17. oktobra 2018, potekajo 3. dnevi nacionalne varnosti, kjer se je iz vrst Policije uvodne slovesnosti udeležila vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.  Zbrane je nagovoril tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

skupinska

Skupna fotografija z današnjega slovesnega odprtja 3. dnevov nacionalne varnosti (foto: Slovenska vojska)


Med drugim je po programu še podelitev priznanj za določene poklice glede dogodkov s področja varnosti leta 2017. Priznanje za naj policista je prejel policist Jan Luknar iz Policijske postaje Celje, ki je 28. julija 2017 v svojem prostem času še v zadnjem trenutku rešil življenje mlademu sokrajanu, ki je želel storiti samomor z zadušitvijo z izpušnimi plini. Potegnil ga je iz avtomobila, spravil k zavesti in poklical reševalce. Policistu je na dogodku čestitke izrekla tudi vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. 

IMG 6661 zm

Jan Luknar ob prejemu medalje policije za požrtvovalnost decembra 2017


Policijski strokovnjaki bodo vodili predavanja:

  • Prijava gostov kot element zagotavljanja varnosti
  • Predstavitev dela in zaposlovanja v policiji
  • Pomen etike in integritete v sklopu zagotavljanja varnosti - fikcija ali realnost?

Program 3. Dnevov nacionalne varnosti 

Dogodki potekajo v prostorih Državnega sveta in v Hotelu Cubo, oboje v Ljubljani, organizirajo pa jih Inštitut za varnostno kulturo skupaj s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru in Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani.