Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 16. februarja 2011, sprejel dve policistki in tri policiste, ki odhajajo na delo v mednarodno civilno misijo EULEX (European Union Rule of Law Mission) na Kosovo.

IMG 9171 1

Z leve proti desni: predsednik izbirne komisije MNZ za policijo Branko Celar, Klemen Sirk, Katja Prizmič, Milanka Jug, generalni direktor policije Janko Goršek, Klemen Rozman, Andrej Cedilnik in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek


Na misijo odhajajo:

  • višji policist Andrej Cedilnik in policist Klemen Sirk, oba iz Uprave za policijske specialnosti, ter policist Klemen Rozman iz Policijske uprave Ljubljana, ki so že bili v misiji UNMIK na Kosovu;
  • višja kriminalistična inšpektorica Milanka Jug in višja kriminalistka Katja Prizmič, obe iz Uprave kriminalistične policije, ki v mednarodno civilno misijo odhajata prvič.


Sodelovanje v mednarodnih civilnih misijah


Leta 2008 ustanovljena in iz Bruslja vodena misija EULEX je največja misija Evropske unije, v kateri sodeluje 27 njenih članic in 6 tretjih držav. Poslej bo imela slovenska policija v misiji EULEX na Kosovu sedemnajst policijskih strokovnjakov.