Odpiramo prijave na hackathon Moja varnost in mobilnost, ki bo potekal 5. in 6. oktobra 2019 v Ljubljani. Časa za razmislek čez poletje je dovolj, saj se lahko prijavite vse do 4. oktobra.

Namen hackathona je pridobivanje uporabnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti. Najboljše tri ideje bomo tudi nagradili. Od vas želimo izvedeti, kako lahko policisti in ljubljanski mestni redarji prispevamo k večjemu občutku varnosti, povečani splošni in osebni varnosti ter boljši mobilnosti. S sodobno tehnologijo do inovativnih in uporabnih rešitev!

Banner hackathon 98

Zanimajo nas rešitve s področja mobilnosti in splošne varnosti v najširšem pomenu besede, ki jih kot državljani potrebujemo ali pogrešamo. Zagotovo si se ti ali tvoji bližnji že znašel v kočljivi ali neprijetni situaciji, ki bi se ji z dobro tehnološko rešitvijo lahko izognil! 

Ali veš, kaj je v ozadju poenostavljanja navigacije, uporabe lokalizacijskih podatkov, reševanja zagat s področja urbane logistike, prevezave in elektrifikacije? Ali veš, kako tehnologija danes prispeva k večji varnosti v mobilnosti? Meniš, da je dovolj izkoriščena? Mi menimo, da bi bila lahko še bolje. Če se strinjaš tudi ti, te vabimo, da se prijaviš na hackathon, kjer boš imel možnost sodelovanja s top tehnološkimi podjetji in vrhunskimi mentorji. Seveda pa se boš potegoval tudi za privlačne nagrade!

V skladu z omenjenimi razmisleki smo oblikovali štiri konkretne izzive s področja osebne varnosti, sodelovanja z državljani in izboljšanja mobilnosti, na katere bodo tekmovalci iskali odgovore in snovali rešitve:

1. izziv: pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna);
2. izziv: preventivna dejavnost;
3. izziv: kreativne rešitve s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede (osebna, trajnostna itd.);
4. izziv: krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Vsem ekipam bodo na voljo odprti podatki preko javno dostopnega portala OPSI ali preko drugih javnih dostopov. Prav tako bo na voljo pomoč mentorjev tehnoloških partnerjev pri izgradnji aplikacij na platformah Microsoft, IBM in ESRI.

Kdaj?

Hackathon bo potekal v dveh delih. V prvem delu, ki bo 5. in 6. oktobra 2019 v obliki dvodnevnega izziva, bodo udeleženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovo informacijske rešitve.

Na zaključnem dogodku v drugem delu, ki bo potekal 22. oktobra 2019, bodo najboljše tri ekipe predstavile svojo rešitev, prejele pa bodo tudi nagrade.

Kje?

Prvi del: ABC HUB, BTC City Ljubljana, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana

Drugi del: Policijska postaja Moste, Tovarniška ulica 50, 1000 Ljubljana

Kdo se lahko prijavi?

Prijavite se lahko vsi, ki menite, da bi lahko s sodobnimi tehnologijami in funkcionalnimi idejnimi rešitvami pripomogli k izboljšanju splošne varnosti, mobilnosti in dela policije ter mestnega redarstva.

Kako se lahko prijaviš?

Prijave sprejemamo do petka, 4. oktobra 2019, do 12. ure. Več informacij in prijavnico najdeš na tej spletni strani.

Nagrade

Za svoje zmagovalne ideje bodo najboljše tri ekipe, ki jih bo izbrala ocenjevalna komisija, prejele denarne nagrade:

  • prvouvrščena ekipa bo prejela 2.500 evrov (+ ddv)
  • drugouvrščena ekipa bo prejela 1.500 evrov (+ ddv)
  • tretjeuvrščena ekipa bo prejela 1.000 evrov (+ ddv)

Izbrane ekipe bodo uvrščene tudi v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev razvile idejo v delujočo aplikacijo s širšim uporabnim potencialom.

Organizacija

Pobudnik hackathona je Ministrstvo za javno upravo, ki upravlja nacionalni portal odprtih podatkov – OPSI, skupaj s Policijo in Mestno občino Ljubljana – Mestnim redarstvom. Pri organizaciji in izvedbi nam pomagajo podjetja Tehnološki park Ljubljana (projekt Odeon, program Interreg Mediterran), ABC Accelerator, Microsoft, IBM Slovenija, GDi, Comtrade in Xlab. Strokovno pa sodelujeta tudi Fakulteta za računalništvo in informatiko pri Univerzi v Ljubljani in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pri Univerzi v Mariboru.

Ne odlašajte, prijavite se in s svojimi znanji pomagajte pri zagotavljanju boljše mobilnosti in večje varnosti za vse!