Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 22. marca 2011, sprejel Mitjo Potočnika, policista Centra za varovanje in zaščito v Upravi za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi, ker je pred kratkim postal svetovni prvak v taekwon-do-ju.

IMG_9764_o_zm
Svetovnemu prvaku v taekwon-do-ju v kategoriji nad 80 kg je generalni direktor policije Janko Goršek čestital za odličen športni rezultat in mu zaželel, da bi mu uspelo uresničiti vse zastavljene cilje.

 

Mitja Potočnik je namreč 10. marca 2011 na svetovnem prvenstvu v taekwon-do-ju verzije ITF v Wellingtonu na Novi Zelandiji osvojil naslov svetovnega prvaka. V prvem krogu se je pomeril s Paragvajcem, v drugem s Poljakom, nato je v polfinalu premagal Šveda in v finalu še Argentinca. Vse borbe je dobil s 4 : 0.

Zadnja leta je večje uspehe na tatami blazinah začel nizati z visoko uvrstitvijo na svetovnem prvenstvu v taekwon-do-ju jeseni 2009. Nadaljeval je z naslovom evropskega podprvaka v taekwon-do-ju leta 2010 in potem še z naslovom evropskega prvaka v kick-boksu istega leta. Pravi, da je ta, zadnja prejeta medalja njegov največji uspeh do sedaj.

Njegova cilja za letos sta še osvojitev zlatega odličja na evropskem prvenstvu v taekwon-do-ju, ki bo oktobra na Slovaškem, in osvojitev kolajne na svetovnem prvenstvu v kick-boksu v Makedoniji, prav tako oktobra.

Navijali bomo zanj!