Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so se 29. novembra 2013 odzvali povabilu in obiskali avstrijske varnostne organe iz bližnjega Pliberka, kjer so jim predstavili službe v okviru policijske uprave Celovec (Landespolizeidirektion Kärnten), ki obsega celotno avstrijsko Koroško.

Srečanja, ki ga je organiziral kriminalist policijske postaje Pliberk Wener Dobnig, so se udeležili komandir policijske postaje Ravne na Koroškem Vinko Mlakar, pomočnik komandirja Miroslav Črešnik in policista Simon Stražišnik ter Matija Ozimic.

DSC 0028m

Slovenske kolege je pozdravila direktorica koroške policijske uprave (Landespolizeidirektion Kärnten) mag. dr. Michaela Kohlweiß in predstavila enote, ki delujejo v  okviru njihove uprave: od prometne policije, vodnikov službenih psov, protibombne zaščite, enote za nevarne snovi, letalske enote ter seveda enote za globinsko varovanje državne meje in postopke s tujci (EGFA). Srečanje je sovpadalo s prvo obletnico obstoja enote EGFA (Einsatz-Grenz- und Fremdenpolizeilichen Abteilung).

Werner Dobnig  je policistom PP Ravne razkazal prostore v stavbi uprave, kjer imajo kar dva operativno komunikacijska centra (enega za celotno Koroško in enega posebej za Celovec), centralni zapor za vse storilce prekrškov, helikoptersko ploščad ter še veliko ostalih enot in oddelkov, ki so nameščeni v sodobno opremljeni stavbi v centru Celovca.

Obisk je še dodatno okrepil že tako dobro sodelovanje z avstrijskimi kolegi.

Besedilo in foto: Matija Ozimic, PP Ravne na Koroškem