Na območju Policijske uprave Koper smo v zadnjem obdobju obravnavali več drznih tatvin v poslovnih prostorih, kot so manjše trgovine, frizerski saloni, trgovine z oblačili.

Z dosedanjimi preiskavami kaznivih dejanj je bilo ugotovljeno, da za zdaj neznana ženska vstopi v poslovni prostor, nato pa pod pretvezo menjave denarja oziroma z drugimi izgovori zamoti prodajalko ali stranke v prostoru in jim v tem času odtuji torbico, denarnico ali gotovino iz predalov.

Opis storilke

Oškodovanci so podali opis storilke: gre za žensko, staro od 30 do 40 let, srednje postave, temnejše polti in daljših črnih las, spetih v kito. V času kaznivih dejanj je na glavi nosila kapo z zaščito oči. Govori v slabi italijanščini. Na podlagi opisa je bil sestavljen tudi fotorobot storilke (priloženi fotografiji).

Fotorobot EDIT 1

Fotorobot EDIT 2

Opozarjamo na previdnost

Zaposlene v manjših poslovnih prostorih, predvsem v mestnih središčih in kjer je običajno v trgovini samo en zaposlen in malo strank, opozarjamo na previdnost in samozaščitno ravnanje.

Vse, ki bi osebo s fotorobota prepoznali ali imeli kakršne koli druge podatke o njej, prosimo, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na najbližji policijski postaji ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.