Policisti Policijske postaje Piran so konec februarja zaključili s preventivnimi aktivnostmi za večjo varnost pešcev kot najšibkejših in najranljivejših udeležencev v prometu. Pri aktivnostih, ki so jih začeli že januarja, so se povezali s Svetom za preventivo v občini Piran, s Srednjo pomorsko šolo in z Zdravstvenim domom Piran.

090309-PiranVarnostniPas01

Pri razdeljevanju odsevnih trakov in kresničk so na primer sodelovali dijaki Srednje pomorske šole. Skupaj s policisti so na najbolj izpostavljenih cestah v piranski občini, kjer so prometne nesreče z udeležbo pešcev najpogostejše, pešcem razdeljevali odsevne trakove. Najbolj rizični skupini pešcev, starostnikom, so posebej svetovali in jih opozarjali na nevarnosti v prometu.

090309-PiranVarnostniPas02

Skupaj s predstavnikom piranskega sveta za preventivo in zdravstvenega doma pa so policisti obiskali varovance Centra za starejše občane v Luciji in upokojence v Krajevni skupnosti Portorož. Na dveh okroglih mizah z naslovom Bodi previden so udeleženci z zanimanjem prisluhnili nasvetom policistov in tudi sami podali več predlogov za večjo varnost pešcev.

090309-PiranVarnostniPas03