V sodelovanju s Postajo konjeniške policije Ljubljana smo policisti Policijske postaje Piran 13. in 23. maja 2017 izvedli skupni poostreni nadzor na varnostno obremenjenih območjih v Piranu in Portorožu.

20170523 135821

Na navedenih območjih, ki obsegajo večino turističnih, gostinskih in drugih poslovnih objektov na Obali, ugotavljamo problematiko velikih tatvin z vlomi v stanovanjske in druge poslovne prostore ter tatvin na posebno predrzen način, pa tudi problematiko nedovoljene posesti in preprodaje prepovedane droge. 

20170523 140004

Policisti so tako z izvajanjem skupnih patrulj v opazovalni službi okrepili nadzor na navedenih območjih, opravili več razgovorov z občani, ugotavljali identiteto sumljivih oseb in v tem času izvedli več ukrepov.

 

V Piranu, na primer, so policisti zasegli manjšo količino konoplje, zaradi česar bo zoper 19-letnega Pirančana uveden hitri postopek o prekršku po 33. členu Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. V Portorožu so obravnavali vlom v slaščičarno.

image 0 02 05 e1

Zaradi nezanesljive vožnje in neuporabe zaščitne homologirane čelade so v Piranu ustavili 42-letnega voznika mopeda iz okolice Kopra, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,0 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zatem so mu odredili še strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog oziroma drugih nedovoljenih snovi, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu zasegli moped in uvedli postopek o prekršku z vložitvijo obdolžilnega predloga pri Okrajnem sodišču v Piranu.

20170523 140048

Uspešno so preiskali tudi kaznivo dejanje velike tatvine oz. vlom v piranski počitniški dom Piran, od koder si je storilec 17. aprila prilastil televizijo. Policisti so televizor zasegli 20-letnemu Pirančanu, ki jo je odkupil od 37-letnega Pirančana, sicer že večkratnega storilca kaznivih dejanj. Zoper slednjega bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine, medtem ko bodo zoper 20-letnega Pirančana podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

image 0 02 05 17

Delo okrepljenih patrulj na našem območju je bilo uspešno, zato ga nameravamo v prihodnje ponoviti.