Na Policijski postaji Ilirska Bistrica smo 19. junija 2018, skupaj predstavniki sosednje policijske uprave Primorsko-goranska, organizirali sestanek pred turistično sezono.

Namen sestanka je bil s hrvaškimi kolegi policisti uskladiti operativne ukrepe pred začetkom množične turistične sezone, ko bo naša mesta zajel val obiskovalcev.

IMG 2231

 Sestanka se je iz Slovenije udeležil direktor PU Koper Danimir Rebec, skupaj s svojimi najožjimi sodelavci in komandirji obmejnih enot, s hrvaške strani pa so se nam pridružili načelnik PU Primorsko-goranska Tomislav Dizdar, prav tako s sodelavci z vseh glavnih področij policijskega dela.


Pogovarjali smo se predvsem o konkretnem sodelovanju med prihajajočo sezono. Vsi sodelujoči iz obeh držav so ocenili sodelovanje v preteklosti, predvsem med lansko poletno sezono, ko smo pravzaprav največ sodelovali predvsem na področju zastojev na cestah in mejah. Izpostavili smo tudi ilegalne migracije in se zavzeli za skupno reševanje te problematike.

Sodelovanje s hrvaškimi policisti smo ocenili kot zgledno, medsebojno izmenjavo informacij pa kot dosledno, korektno in pravočasno. Sestanek smo sklenili s skupno željo, da bomo tako sodelovali tudi letos poleti.

IMG 2236