Zdravstveni dom Koper je 29. novembra 2018 obvestil policiste Policijske uprave Koper, da obravnavajo 73-letnega pacienta iz Kopra. Povedal je, da ga je na parkirišču zbil voznik osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah je imel zlomljen kolk, zato so ga takoj odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Policisti Policijske postaje Koper so ugotovili, da je poškodovani s svojim osebnim avtomobilom ob približno 12.25 pripeljal na parkirišče pred trgovino na Ankaranski cesti v Kopru. Ker je vozilo kupil pred kratkim, ni znal prestaviti v vzrvratno prestavo, zato je do njega pristopil mlajši moški (približno 22 let) in rekel, da mu bo to pokazal. Ta se je zatem vsedel na voznikov sedež, voznikova vrata so ostala odprta. Mlajši moški je nato prestavil v vzrvratno prestavo ter zapeljal nekoliko nazaj, pri tem pa z vrati trčil v lastnika vozila, ki je zaradi tega izgubil ravnotežje in padel. Moški je nato stopil iz vozila in vprašal lastnika, če je vse v redu z njim. Ko mu je ta odgovoril, da je vse v redu, je odšel. 73-letnik je nekaj minut za tem začutil bolečine v kolku in poiskal zdravniško pomoč.

Iz bolnice so nas obvestili, da je 73-letni Koprčan v bolnici kasneje umrl zaradi zastoja srca.

Prosimo morebitne očividce prometne nesreče ter za enkrat še neznanega mlajšega moškega, da se čim prej zlasijo na Policijski postaji Koper ali pokličejo na interventno telefonsko številko 113 in policistom pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče.