Policisti smo predstavili svoje delo na 24. Dnevnikovem šolskem ekipnem krosu, na katerem so se v teku pomerili učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije.

Prireditev je v športnem parku Rovn pri Železnikih 15. maja 2010 organiziralo Atletsko društvo Železniki. Vabilu organizatorja smo se odzvali tudi policisti. Tako smo policisti Policijske postaje Škofja Loka, Specialne enote, Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Kranj in Postaje prometne policije Kranj predstavili različna področja policijskega dela ter opremo, ki jo pri opravljanju nalog uporabljamo.

dva

Na 24. Dnevnikovem šolskem ekipnem krosu smo se družili policisti in otroci.


Obiskovalcem smo pokazali bojno oklepno vozilo Specialne enote, ki so si ga otroci ogledovali z velikimi očmi. Z veseljem so tudi "pihali" in tako preizkusili, kako deluje alkotest. Starejši obiskovalci so z zanimanjem poslušali policista Postaje prometne policije Kranj. Ta jim je predstavil delovanje vozila z videonadzornim sistemom Provida, ki ga uporabljajo kranjski prometniki.

alkotest

 Otroci so z veseljem "pihali"!

vozila

 Obiskovalcem smo predstavili različna službena vozila in opremo, ki jo pri svojem delu uporabljamo policisti.


Policisti Policijske postaje Škofja Loka so predstavili intervencijsko vozilo, vodnik službenega psa pa je s psičko pokazal, kako učinkoviti so službeni psi za specialistično uporabo pri iskanju eksplozivov. Psička je namreč hitro našla eksplozivno telo, ki je bilo skrito pod pokrovom motorja enega od parkiranih vozil.

vsp

Vodnik službenega psa in njegova štirinožna pomočnica sta pokazala, kako učinkovit je tandem človek - pes pri opravljanju policijskih nalog.


Kljub slabemu vremenu smo policisti obiskovalcem popestrili dan in v prireditev vnesli nekaj smeha in veselja ter policijo predstavili v prijaznejši luči.