Za projekt Otrok- policist za en dan, ki ga na območju vseh policijskih uprav po Sloveniji uspešno izvajamo že nekaj let, je med osnovnošolci ter njihovimi učitelji in mentorji veliko zanimanja. Na Policijsko postajo Kranj smo 12. novembra 2010 zato povabili učence Osnovne šole Jakoba Aljaža, policisti PP Kranjska Gora pa smo 18. novembra 2010 gostili šolarje iz Osnovne šole Josipa Vandota.

pp kranj

Učenci OŠ Jakoba Aljaža na terenu s kranjskimi policisti


V okviru projekta otroci obiščejo policijsko postajo in se tako seznanijo z varnostno problematiko in samozaščitnim ravnanjem. Poleg tega pa se za en dan tudi sami "prelevijo" v policiste in tako bolje spoznajo policijski poklic.

slika1

Šestošolcem OŠ Josipa Vandota smo policisti PP Kranjska Gora pokazali, kako se odvzamejo prstni odtisi.


Učencem v spremstvu njihovih mentoric prometne vzgoje smo policisti razkazali policijsko postajo in jih na terenu seznanili z delom policista. Med drugim so jim pokazali tudi, kako se odvzamejo prstni odtisi, kar so lahko učenci tudi sami preizkusili. Mladi so bili s prikazanim zelo zadovoljni in so se za sodelovanje toplo zahvalili.

slika2

Merjenje hitrosti ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled!


Projekt je namenjen učencem 6. razreda devetletnega šolskega programa. Z njegovo pomočjo spoznajo delo in poslanstvo policistov v družbi, kar prispeva k pozitivni podobi policije in večjemu zaupanju mladih v naše delo.


Več o projektu na spletni strani policije Otrok - policist za en dan