Kljub vsem pozivom voznikom, naj vozijo previdno in spoštujejo omejitve, se še vedno najdejo taki, ki zavestno ogrožajo svoja življenja in življenja drugih prometnih udeležencev. Tako so ljubljanski prometni policisti vozniku BMW-ja včeraj na gorenjski avtocesti, kjer je najvišja dovoljena hitrost 130 km/h, izmerili kar 209 km/h.

Prekoračena hitrost na avtocesti

Voznik si je za kršitev prislužil 1.200 evrov globe in 9 kazenskih točk.

Prazne ceste med epidemijo nekateri izkoristili za brezglave "dirke"

V preteklih dveh mesecih, ko so veljali ukrepi za omejevanje gibanja in se je gostota prometa bistveno zmanjšala, so nekateri vozniki bolj prazne ceste izkoristil za hitrejšo vožnjo in s tem zavestno kršili prometna pravila. Takšno vedenje ocenjujemo kot nedopustno, saj ogroža tako življenja kršiteljev kot tudi življenja drugih, povsem nedolžnih prometnih udeležencev, ki bi se lahko znašli v njihovi bližini.

Na ceste se vračajo vozniki, kolesarji, motoristi ...

Glede na razmere je pričakovati, da se bo v drugi polovici maja vse več ljudi začelo vračati v službe, več bo tudi drugih potovanj in poti, ponovno se povečuje tranzitni promet. Lepi dnevi na cesto privabijo različne udeležence v prometu, med katerimi je vse več voznikov enoslednih vozil (kolesarjev, voznikov mopedov in motornih koles), v tem tednu pa se v šole vračajo tudi učenci prve triade. Vse to zahteva večjo pozornost, previdnost in strpnost v prometu, predvsem v bližini šol in vrtcev.

Zato želimo v policiji, tudi z večjo prisotnostjo na terenu, spodbuditi voznike, da se med vožnjo zavedajo pomena spoštovanja prometnih pravil in omejitev. To je odgovornost, ki jo družba zahteva od vsakega izmed nas, saj lahko le tako drug drugemu zagotavljamo varno udeležbo v prometu, torej tudi varno pot v službe, šole in nazaj domov.

Vozimo previdno in ohranimo dragocena življenja

V zadnjih dveh letih je v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi hitrosti, življenje izgubilo 86 ljudi. Mnoga od teh življenj morda ne bi bila izgubljena, če bi le malo popustili stopalko za plin. Spoštujte predpise, vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in ohranite dragocena življenja.

Povezane vsebine

To sredo in četrtek z maratonom nadzora hitrosti do varnejših cest za vse udeležence - objavljamo seznam lokacij