Policijska postaja Ljubljana Center je v zadnjem mesecu obravnavala dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi, ki sta se zgodila v centru Ljubljane.

IMG fac35533ec8c5dcc1de2ecac93b266f2 V

Več o tem je v današji izjavi za javnost pojasnil Irfan Beganović, pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center.

Prvo dejanje je bilo storjeno na Bavarskem dvoru proti osebi, ki je bila v dogodku tudi lažje poškodovana. Fotografija osumljene osebe je bila objavljena v medijih in na podlagi te objave smo tudi prejeli informacijo, ki nam je pomagala pri ugotovitvi identitete osumljene osebe. Z osumljencem je že bilo opravljeno zaslišanje, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

V drugem primeru je bilo dejanje usmerjeno proti poslancu državnega zbora, ki je bil v dogodku prav tako lažje poškodovan. V navedenem primeru predkazenski postopek še poteka. So pa bili med preiskavo zavarovani materialni dokazi, na katerih se ugotavlja prisotnost bioloških sledi in v zvezi s tem še poteka forenzična preiskava. Je pa bila tudi v tem primeru v medijih objavljena fotografija osebe, ki je osumljena navedenega dejanja. V tem primeru do sedaj še nismo prejeli nobene informacije, ki bi pripomogla k ugotovitvi identitete, zato še vedno naprošamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o identiteti, da nam to sporočijo na številko 113. Lahko tudi anonimno na 080 1200.

Policija je prilagodila izvajanje ukrepov spremenjenim okoliščinam, s katerimi v čim večji možni meri preprečuje ravnanja posameznikov ali skupin, ki lahko vplivajo na varnost varovanega objekta ter varnost tam zaposlenih oseb. Tako smo med drugim že povečali prisotnost policistov v okolici ter skupaj s pristojnimi v državnem zboru izvajamo aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti.

Kot smo že večkrat poudarili, so vsa nasilna ravnanja zoper kogarkoli nedopustna. Nesprejemljivo je tako fizično kot verbalno nasilje, zato bomo taka ravnanja prednostno obravnavali in v preiskavo vložili vse razpoložljive resurse, da jih čimprej preiščemo.

Za uspešno preiskavo vseh kaznivih ravnanj je ključnega pomena tudi sodelovanje oškodovancev. Tako vse oškodovance ob tej priložnosti ponovno pozivamo, da prijavijo vse kršitve, še posebej, če gre za nasilna dejanja. Le tako bodo takšni dogodki lahko uspešno preiskani, storilci pa odkriti in procesirani.