Policisti policijske postaje Logatec so 14. aprila sodelovali na reševalni vaji Sekirica 2012, ki jo je organiziralo prostovoljno gasilsko društvo Dolnji Logatec. Namen vaje je bil preizkusiti usposobljenosti enot, ki delujejo pri reševanju poškodovanih oseb na območju občine Logatec, hkrati pa tem enotam predstaviti tudi možnost uporabe helikopterja pri reševanju huje poškodovanih oseb.

Vaja 10

 Prihod na kraj in nudenje prve pomoči


Vaja je bila razdeljena na štiri situacije: reševanje poškodovanih v množični prometni nesreči, reševanje utopljenca, reševanje padalca, ujetega v krošnji drevesa, in zajemanje vode za gašenje gozdnega požara s helikopterjem.

Vaja 20

Ogled kraja prometne nesreče


Policisti policijske postaje Logatec so aktivno sodelovali pri prikazu reševanja poškodovanih v množični prometni nesreči, njihova naloga pa je bila prikazati postopke ob obravnavi prometne nesreče (prihod na kraj, nudenje prve pomoči poškodovanim, ogled kraja prometne nesreče, zbiranje obvestil itd.).

Vaja 30

Razgovori z udeleženci prometne nesreče

Vaja 40

Vaja je pokazala dobro sodelovanje različnih služb, ki se srečujejo tudi v realnih situacijah na terenu. Nove izkušnje, ki smo si jih pridobili z reševalno vajo, nam bodo zagotovo prišle prav, čeprav si prav vsi želimo, da bi jih morali čim manjkrat uporabiti.

 

Foto: Branislav Pevec (Logaške novice)