Policisti Policijske postaje Kočevje so v organizaciji Moto kluba Big star in ob pomoči policistov Postaje prometne policije Ljubljana, sekcije motoristov IPA - Kluba Ljubljana in sveta za preventivo kočevske občine v soboto, 14. maja 2016, v Kočevju izvedli preventivno delavnico Policijska izkušnja kot nasvet.

Namen prireditve je bil osvežitev temeljnih cestnoprometnih predpisov ter preverjanje pripravljenosti motoristov ob začetku motoristične sezone. Pod vodstvom izkušenih inštruktorjev so se lahko obiskovalci preizkusili tudi v spretnostni vožnji na poligonu.

PIN2016 01.zm

Preizkus na poligonu je vodil inštruktor za vožnjo motornih koles Samo Rep, sicer upokojeni prometni policist in večkratni državni prvak v spretnostni vožnji s službenimi motornimi kolesi.

Policisti so z delitvijo preventivnih letakov in s pomočjo razstavljene opreme poskrbeli za predstavitev policijskega dela. 

PIN2016 02.zm

Prireditve so se udeležili tudi predstavniki Policijske postaje Delnice iz sosednje Hrvaške, ki so nas ob tej priložnosti povabili na prireditev Karavana za život - bikeri na cesti, ki smo se je dejansko tudi udeležili 22. maja 2016 v Delnicah.

PIN2016 04.zm

Preventivne delavnice za motoriste