Ljubljanski policisti so 14. januarja 2017 prijeli osumljenca, ki naj bi na območju Ljubljane v zadnjem mesecu izvršil več drznih in roparskih tatvin.

14. januarja dopoldne so bili policisti obveščeni o veliki tatvini na Einspielerjevi ulici v Ljubljani. Neznanec je občanki z ramena strgal torbico in nakupovalno vrečko ter pobegnil. Na podlagi opisa so policisti osumljenca, ki je pri sebi še vedno imel odtujene predmete, že kmalu izsledili in prijeli na Medvedovi ulici. 41-letnemu moškemu so zaradi suma storitve velike tatvine odvzeli prostost in ga pridržali.

V nadaljevanju preiskave pa so ugotovili, da je 41-letnik osumljen storitve še vsaj šest kaznivih dejanj ropa in velike tatvine na območju Ljubljane.

  • 5. januarja popoldne je poskušal izvršiti rop v enem od ljubljanskih hostlov, kjer je s pištolo od receptorja zahteval denar. Ker ga receptor ni želel izročiti, je osumljenec denar iz blagajne poskušal vzeti sam, pri tem pa je prišlo do prerivanja z receptorjem, zaradi česar je osumljenec od dejanja odstopil in pobegnil.
  • 12. januarja je na Einspilerjevi ulici oškodovanki s fizično silo odtujil torbico, pri čemer je bila oškodovana občanka lažje telesno poškodovana; istega dne je na podoben način izvršil tatvino torbice še na Celovški cesti, kjer pa oškodovanka ni bila poškodovana.
  • Naslednji dan, 13. januarja popoldne, je na drzen način izvršil tatvino torbice na Lepodvorski ulici; zvečer istega dne pa je skupaj z zaenkrat še neznano žensko izvršil rop v enem od gostinskih lokalov na območju Ljubljane, kjer je od natakarice z uporabo pištole in fizične sile zahteval denar; pri tem je bila oškodovanka lažje telesno poškodovana.
  • Osumljen je tudi roparske tatvine na Kotnikovi ulici, ko naj bi iz vozila 14. januarja zjutraj odtujil torbico. Medtem ko je oškodovanka sedela oz. čakala v vozilu, je odprl vrata in s sedeža potegnil njeno torbico. Oškodovanka je stekla za njim in ga dohitela, pri čemer ji je neznanec zagrozil. Prosila ga je, naj vzame denar, ostalo pa naj ji vrne, kar je tudi storil, nato pa zbežal. V dogodku oškodovanka ni bila poškodovana.

Policisti so pri osumljencu našli večino odtujenih predmetov (predvsem osebne dokumente in bančne kartice oškodovancev), plinski pištoli, montirno železo itd.

Včeraj, 16. januarja, je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 41-letnik je bil že obsojen za tovrstna kazniva dejanja. Zaradi posesti orožja bodo proti njemu uvedli tudi prekrškovni postopek po Zakonu o orožju. Policisti s preiskavo nadaljujejo, predvsem v smislu ugotavljanja identitete neznane ženske, ki je skupaj z osumljencem 13. januarja izvršila rop gostinskega lokala.

Preberite tudi:

Ulični ropi

Pozor, žeparji