Ljubljanski prometni policisti obravnavajo dve prometni nesreči, ki sta zgodili včeraj, 27. novembra, in sta se končali s poškodbami. V obeh nesrečah sta povzročitelja neznana, zato pozivamo oba povzročitelja in morebitne očividce, da se zglasijo na policiji.

  • Včeraj, 27. novembra 2018, so bili policisti okoli 11.45 obveščeni o prometni nesreči na Ulici Josipine Turnograjske, kjer je neznana kolesarka vozila po Erjavčevi cesti in pri hiši na naslovu Ulica Josipine Turnograjske 2 zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročila prometno nesrečo. Trčila je v drugega kolesarja, 72-letnika, ki je padel po vozišču in se huje poškodoval. Povzročiteljica je po tem, ko so reševalci oskrbeli poškodovanega kolesarja, zapustila kraj. Povzročiteljica je mlajša ženska, stara okoli 22 let, na glavi je nosila rdečo oranžno kapo.
  • Istega dne okoli 17.15 so policisti obravnavali prometno nesrečo na Tržaški cesti v Ljubljani, ki jo je povzročil neznani pešec. Ta je namreč prečkal prehod za pešce pri rdeči luči, zaradi česar je voznik avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa zaviral in zapeljal levo, da bi se izognil trčenju. Pri tem je potnica na avtobusu padla s sedeža in se lahko telesno poškodovala. Po opisu je bil pešec mlajši moški.

Zaradi razjasnitve okoliščin obeh prometnih nesreč prosimo oba povzročitelja kot tudi vse, ki bi imeli informacije o njiju ali druge koristne informacije v zvezi z nesrečama, naj to sporočijo na interventno številko 113, pokličejo na Postajo prometne policije Ljubljana na številko (01) 583 88 20 ali anonimni telefon policije 080 1200.