Vse prebivalce in obiskovalce Maribora obveščamo, da bo policija v četrtek, 31. oktobra, in v nedeljo, 3. novembra, ko bodo oba dneva predvidoma med 8. in 16. uro potekale aktivnosti za varno odstranitev dveh letalskih bomb v Mariboru, uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje, med drugim tudi brezpilotne zrakoplove. Na tem območju bo zaradi nemotenega dela strokovnjakov odrejena tudi začasna omejitev gibanja.

Policija bo na območju mesta Maribor, kjer bodo potekale evakuacija in aktivnosti pripadnikov Civilne zaščite, Uprave RS za zaščito in reševanje, gasilcev, Mestne občine Maribor, policije in drugih sodelujočih, izvajala aktivnosti za zagotavljanje varnosti ljudi in premoženja. Pri tem bo zaradi spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov (zaradi spremljanja zakonitosti izvajanja policijskih pooblastil) uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje, med drugim tudi brezpilotne zrakoplove.

Na navedenem območju bo zaradi nemotenega dela strokovnjakov odrejena začasna omejitev gibanja, kar velja tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila in druga primerljiva tehnična sredstva. Pri tem opozarjamo, da policisti smejo prisilno prizemljiti ali ustaviti tehnično sredstvo, s katerim bi se kršila navedena odredba.