Policisti Policijske uprave Maribor so 30. januarja 2010 sodelovali pri vzgojno-preventivni akciji Bodi preVIDEN, ki je potekala v nakupovalnem središču Europark.

Obiskovalci so ob tej priložnosti lahko preizkusili svoje sposobnosti obvladovanja motornega kolesa na simulatorju vožnje, ki izjemno natančno prikaže realne situacije, s katerimi se srečujejo vozniki v cestnem prometu.

IMG 2508Na simulatorju je obiskovalce vodil policist Postaje prometne policije Maribor. Pri tem jim je tudi svetoval, kako poskrbeti za varno vožnjo, in odgovarjal na številna vprašanja.

V  cestnem prometu je nadvse pomembno, da se posamezni udeleženci med seboj dobro vidijo in z jasnimi znaki pokažejo svojo namero. V akciji bodi preVIDEN poudarjamo temeljno pravilo, da vidnost v cestnem prometu pomeni tudi varnost.

IMG 2512

Obiskovalci nakupovalnega centra so tako lahko preizkusili demonstracijsko napravo Vidko, s katero lahko vsak na preprost način preveri uporabo odsevnih teles v temnem okolju.

Pri preventivni akciji so sodelovali še predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor in Direkcije Republike Slovenije za ceste.